Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Реферативна база даних (3)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Мерзлова Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11
1.

Мерзлова Г. В. 
Біохімічні показники в організмі мишей за введення біомаси спіруліни збагаченої кобальтом [Електронний ресурс] / Г. В. Мерзлова, О. М. Мельниченко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2012. - Вип. 8. - С. 40-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2012_8_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 323.994 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Мерзлова Г. В. 
Вміст хлорофілу у біомасі спіруліни за дії різних доз мікроелементів у поживному середовищі [Електронний ресурс] / Г. В. Мерзлова // Біологія тварин. - 2014. - Т. 16, № 2. - С. 71-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2014_16_2_11
Біомаса спіруліни містить абсолютно всі речовини, які необхідні тваринам для нормальної життєдіяльності. Ряд особливих речовин - біопротектори, біокоректори та біостимулятори - не зустрічаються більше ні в одному продукті натурального походження. Це зумовлює феноменальні властивості спіруліни як продукту харчування та лікувально-профілактичного засобу широкого спектра дії. Спіруліна є універсальним біопротектором і біокоректором системної дії. Спіруліна за допомогою синьо-зелених пігментів, один з яких називається Phykozyan (синій), а другий - Chlorophyll (зелений), перетворює променисту енергію сонця в енергію хімічних зв'язків з утворенням складних органічних речовин з вуглекислого газу та води. Цей синтетичний процес робить спіруліну чистим, простим і разом з тим надзвичайно високоякісним і комплексним продуктом харчування та цінною кормовою домішкою. Фотосинтез у спіруліни, як у всіх фотоавтотрофних організмів відіграє важливе значення, тому проведено дослідження визначення вмісту хлорофілу у біомасі Spirulina platensis за дії різних концентрацій цинку та кобальту в поживному середовищі. За дії цинку у концентрації 6,0 мг/л до 8 доби спостерігається стимулювання синтезу хлорофілу, а високі дози металу 12,0 мг/л та 24,6 мг/л після 6-ї доби культивування призводять до інгібування синтезу хлорофілу. Із підвищенням дози кобальту у поживному середовищі від 0,68 мг/л до 7,0 мг/л встановлено закономірність щодо зростання концентрації хлорофілу у біомасі Spirulina platensis. За подальшого нарощування дози цього металу у поживному середовищі дана закономірність зникає.
Попередній перегляд:   Завантажити - 279.675 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Мерзлова Г. В. 
Динаміка росту культури spirulina platensis за різних концентрацй кобальту в поживному середовищі [Електронний ресурс] / Г. В. Мерзлова, О. М. Мельниченко // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2012. - Т. 14, № 2(2). - С. 265-269. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2012_14_2(2)__53
Попередній перегляд:   Завантажити - 204.845 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Вовкогон А. Г. 
Термін сквашування молока залежно від дози іммобілізованих заквасок йогурту [Електронний ресурс] / А. Г. Вовкогон, С. В. Мерзлов, А. В. Непочатенко, Г. В. Мерзлова // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2019. - № 1. - С. 126-134. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2019_1_16
Попередній перегляд:   Завантажити - 428.48 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Вовкогон А. Г. 
Встановлення критичних контрольних точок за системою НАССР за виробництва вершкового масла методом збивання [Електронний ресурс] / А. Г. Вовкогон, В. М. Надточій, Н. В. Роль, Г. В. Мерзлова, А. О. Слюсаренко, С.В. Слюсаренко, С. В. Чернюк, А.Д. Качан, В.М. Недашківський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2020. - № 2. - С. 128-138. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2020_2_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 632.336 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Роль Н. В. 
Конопляна сировина: нові перспективи для харчової промисловості [Електронний ресурс] / Н. В. Роль, В. М. Надточій, А. Д. Цебро, А. Г. Вовкогон, Г. В. Мерзлова, Г. П. Калініна, О. П. Гребельник // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2021. - № 1. - С. 152-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2021_1_19
Попередній перегляд:   Завантажити - 420.829 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Король-Безпала Л. П. 
Органолептичні показники та харчова цінність арахісу смаженого із мережі готельно-рестораних комплексів Київщини [Електронний ресурс] / Л. П. Король-Безпала, С. В. Мерзлов, В. А. Маршалок, Г. В. Мерзлова, Ю. О. Шурчкова, Г. П. Калініна, О. П. Гребельник // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2021. - Т. 23, № 96. - С. 15-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2021_23_96_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 738.659 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Мерзлов С. В. 
Оцінка меду як десерту в готельно-ресторанних комплексах [Електронний ресурс] / С. В. Мерзлов, Ю. О. Шурчкова, В. М. Недашківський, Г. В. Мерзлова, Н. В. Недашківська // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2021. - Т. 23, № 96. - С. 102-105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2021_23_96_19
Попередній перегляд:   Завантажити - 648.165 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Біла В. В. 
Дослідження амінокислотного складу молока отриманого в Київській, Вінницькій та Черкаській областях як сировини для м’яких сирів [Електронний ресурс] / В. В. Біла, Г. В. Мерзлова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2022. - № 3. - С. 97-101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2022_3_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 349.512 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Мітіогло Л. В. 
Вміст мікроелементів у ферментованому силосі кукурудзи і сінажі люцерни [Електронний ресурс] / Л. В. Мітіогло, С. В. Мерзлов, Г. В. Мерзлова, С. П. Бабенко // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2023. - Вип. 24, № 1. - С. 88-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2023_24_1_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 426.252 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Мітіогло Л. В. 
Вміст мікроелементів у соломі злакових і бобових за біотехнології її компостування [Електронний ресурс] / Л. В. Мітіогло, С. В. Мерзлов, Г. В. Мерзлова, С. П. Бабенко // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2023. - Вип. 24, № 2. - С. 100-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2023_24_2_13
Попередній перегляд:   Завантажити - 449.246 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського