Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Мерзлова Г$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11
|
1. |
Мерзлова Г. В. Біохімічні показники в організмі мишей за введення біомаси спіруліни збагаченої кобальтом [Електронний ресурс] / Г. В. Мерзлова, О. М. Мельниченко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2012. - Вип. 8. - С. 40-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2012_8_12
| 2. |
Мерзлова Г. В. Вміст хлорофілу у біомасі спіруліни за дії різних доз мікроелементів у поживному середовищі [Електронний ресурс] / Г. В. Мерзлова // Біологія тварин. - 2014. - Т. 16, № 2. - С. 71-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2014_16_2_11 Біомаса спіруліни містить абсолютно всі речовини, які необхідні тваринам для нормальної життєдіяльності. Ряд особливих речовин - біопротектори, біокоректори та біостимулятори - не зустрічаються більше ні в одному продукті натурального походження. Це зумовлює феноменальні властивості спіруліни як продукту харчування та лікувально-профілактичного засобу широкого спектра дії. Спіруліна є універсальним біопротектором і біокоректором системної дії. Спіруліна за допомогою синьо-зелених пігментів, один з яких називається Phykozyan (синій), а другий - Chlorophyll (зелений), перетворює променисту енергію сонця в енергію хімічних зв'язків з утворенням складних органічних речовин з вуглекислого газу та води. Цей синтетичний процес робить спіруліну чистим, простим і разом з тим надзвичайно високоякісним і комплексним продуктом харчування та цінною кормовою домішкою. Фотосинтез у спіруліни, як у всіх фотоавтотрофних організмів відіграє важливе значення, тому проведено дослідження визначення вмісту хлорофілу у біомасі Spirulina platensis за дії різних концентрацій цинку та кобальту в поживному середовищі. За дії цинку у концентрації 6,0 мг/л до 8 доби спостерігається стимулювання синтезу хлорофілу, а високі дози металу 12,0 мг/л та 24,6 мг/л після 6-ї доби культивування призводять до інгібування синтезу хлорофілу. Із підвищенням дози кобальту у поживному середовищі від 0,68 мг/л до 7,0 мг/л встановлено закономірність щодо зростання концентрації хлорофілу у біомасі Spirulina platensis. За подальшого нарощування дози цього металу у поживному середовищі дана закономірність зникає.
| 3. |
Мерзлова Г. В. Динаміка росту культури spirulina platensis за різних концентрацй кобальту в поживному середовищі [Електронний ресурс] / Г. В. Мерзлова, О. М. Мельниченко // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2012. - Т. 14, № 2(2). - С. 265-269. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2012_14_2(2)__53
| 4. |
Вовкогон А. Г. Термін сквашування молока залежно від дози іммобілізованих заквасок йогурту [Електронний ресурс] / А. Г. Вовкогон, С. В. Мерзлов, А. В. Непочатенко, Г. В. Мерзлова // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2019. - № 1. - С. 126-134. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2019_1_16
| 5. |
Вовкогон А. Г. Встановлення критичних контрольних точок за системою НАССР за виробництва вершкового масла методом збивання [Електронний ресурс] / А. Г. Вовкогон, В. М. Надточій, Н. В. Роль, Г. В. Мерзлова, А. О. Слюсаренко, С.В. Слюсаренко, С. В. Чернюк, А.Д. Качан, В.М. Недашківський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2020. - № 2. - С. 128-138. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2020_2_17
| 6. |
Роль Н. В. Конопляна сировина: нові перспективи для харчової промисловості [Електронний ресурс] / Н. В. Роль, В. М. Надточій, А. Д. Цебро, А. Г. Вовкогон, Г. В. Мерзлова, Г. П. Калініна, О. П. Гребельник // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2021. - № 1. - С. 152-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2021_1_19
| 7. |
Король-Безпала Л. П. Органолептичні показники та харчова цінність арахісу смаженого із мережі готельно-рестораних комплексів Київщини [Електронний ресурс] / Л. П. Король-Безпала, С. В. Мерзлов, В. А. Маршалок, Г. В. Мерзлова, Ю. О. Шурчкова, Г. П. Калініна, О. П. Гребельник // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2021. - Т. 23, № 96. - С. 15-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2021_23_96_5
| 8. |
Мерзлов С. В. Оцінка меду як десерту в готельно-ресторанних комплексах [Електронний ресурс] / С. В. Мерзлов, Ю. О. Шурчкова, В. М. Недашківський, Г. В. Мерзлова, Н. В. Недашківська // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2021. - Т. 23, № 96. - С. 102-105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2021_23_96_19
| 9. |
Біла В. В. Дослідження амінокислотного складу молока отриманого в Київській, Вінницькій та Черкаській областях як сировини для м’яких сирів [Електронний ресурс] / В. В. Біла, Г. В. Мерзлова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2022. - № 3. - С. 97-101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2022_3_14
| 10. |
Мітіогло Л. В. Вміст мікроелементів у ферментованому силосі кукурудзи і сінажі люцерни [Електронний ресурс] / Л. В. Мітіогло, С. В. Мерзлов, Г. В. Мерзлова, С. П. Бабенко // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2023. - Вип. 24, № 1. - С. 88-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2023_24_1_15
| 11. |
Мітіогло Л. В. Вміст мікроелементів у соломі злакових і бобових за біотехнології її компостування [Електронний ресурс] / Л. В. Мітіогло, С. В. Мерзлов, Г. В. Мерзлова, С. П. Бабенко // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2023. - Вип. 24, № 2. - С. 100-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2023_24_2_13
|
|
|